‚óŹ Fase 1 Voortraject

 

In dit Voortraject brengen we samen met jou in kaart welke knelpunten en belemmeringen er  aanwezig zijn en wat er nog nodig is alvorens jij de daadwerkelijke stap naar de arbeidsmarkt weer kan zetten.  Daarvoor zullen de nodige acties worden ondernomen en gaan Marie-José & Moniek altijd uit van wat nog wél kan.

 

In beweging

Middels gesprekken en oefeningen gaan we samen aan de slag waarbij de volgende onderwerpen aan bod kunnen komen:

  • Het merk: IK

      Waar liggen mijn unieke kwaliteiten, vaardigheden en talenten? En hoe kan ik die beter benutten en inzetten? Heb ik vastgeroeste   

      gedragspatronen en hoe kan ik deze doorbreken?

  • Leren omdenken

       Hoe maak je van een probleem een mogelijkheid?

  • Timemanagement o.b.v. de matrix van Stephen Covey:

       Hoe ga ik zo efficiënt mogelijk met mijn tijd om als ik dadelijk aan het werk ben? Hoe stel ik de juiste prioriteiten?

  • Een gezonde leefstijl:

       Heb ik die? Wat zijn mogelijke verbeterpunten?

Je zult zo inzicht krijgen in jouw eigen unieke kwaliteiten en capaciteiten, om zo beter te kunnen functioneren binnen alle levensdomeinen.

 

De arbeidsmarkt

Wanneer er bij jou ruimte gaat ontstaan in jouw dagelijkse functioneren,  wordt een eerste beweging richting arbeidsmarkt ingezet. Alvorens het daadwerkelijke solliciteren wordt ingezet, zal eerst richting moeten worden bepaald. Daarnaast zullen werk-gerelateerde vragen en zaken beantwoord en aangepakt moeten worden. Te denken valt onder andere aan: Wat is belangrijk om te weten voordat ik aan het werk ga? en Welke vormen van kinderopvang zijn er en hoe moeten deze worden ingezet?

Vervolgens wordt een arbeidsmarktonderzoek gedaan. Centraal staat hierbij dat er binnen de mogelijkheden en kansen die je hebt, ziet en ervaart, wordt gezocht naar reëel haalbare opties. Door middel van de advertentie-oefening en netwerkgesprekken wordt antwoord gegeven op de vragen:

  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?
  • Welke reële mogelijkheden biedt de huidige arbeidsmarkt voor mij?

Belangrijk in dit deel van het traject is dat je zeer helder en duidelijk voor ogen krijgt, wat voor jou haalbaar en realistisch is. Afhankelijk van jouw vaardigheden, talenten én jouw  persoonlijke situatie  in combinatie met de  mogelijkheden op de arbeidsmarkt wordt de uiteindelijke gewenste situatie met doel bepaald.